onsdag 5 september 2012


Inredningskonsult och stylist, Birgitta Roald har stylat bilderna i katalogen till Perfect Home.


Inredningskonsulten Birgitta Roald har stylat katalogen till Perfect Home i 4 år
Birgitta blev färdigutbildad inredningskonsult från sverre Wollf (i dag Westerdals) 1994 och har en bred erfarenhet när det gäller möbler, miljö, mässor, stands, dekoration och belysning.

Hon har fasta uppdrag för rom 123, KK, KK Living, Hytteliv och Dagbladet. Hon har tidigare jobbat med Bonytt och Elle interiör.


 
”Jag skulle vissna om jag gjorde samma sak dag ut och dag in”
På frågan om vad det är som gör att hon trivs med sitt jobb så svarar hon att flexibiliteten och allsidigheten i jobbet passar henne utmärkt. Alla uppdrag är olika och hon känner sig lyckligt lottad som har möjlighet att träffa så många trevliga och inspirerande människor.

”Jag behöver inte besöka alla mässor för att se senaste nytt”
För Birgitta kan inspiration vara att strosa runt på stan, se människor, inredning och mode och naturligtvis resor. Hon inspireras också av sina vänner och kollegor.

Nyligen var hon på EPI-seminariet, som hon finner motiverande och intressant. Hon berättar att det inte bara handlar om färger och former under de kommande åren. Utan också hur samhället hänger ihop och varför vi handlar som vi gör. Det som sker I USA och Asien kan ha stor inverkan här hemma. I Skandinavien är vi en säregen position medan stora delar av världen sliter, så rullar det på hos oss.

“Det ska vara balans mellan högt och lågt”
Perfect Home kommer med en ny katalog tre gånger om året, januari, april och augusti. Mycket nytt kommer in i kollektionen och mycket skall förberedas innan det är dags för fotografering. Birgitta går igenom varje produkt som skall fotograferas och funderar vilken miljö produkten passar bäst i, vad passar ihop och självklart intrycket som det skall ge. Ska det vara maritimt, modernt, romantisk, nostalgisk eller klassik och inte minst, vem passar denna varan till? Planeringen är viktig. Här är det inget som lämnas till slumpen.

Birgitta berättar att sammansättning och harmoni är viktigt i en bild. Och att det ska vara balans mellan högt och lågt. På sätt och vis bör det vara en ståndpunkt så att ögat blir draget I rätt riktning på bilden, som en pyramidform. Det behöver inte vara en exakt triangle men man bör kunna dra 3 linjer i en bild och innanför den ligger tyngd och focus. Blir det för många saker på en bild i katalogen blir bilden lätt sned. Det är viktigt att samla produkterna I grupper.

“Det finns aldrig ett rätt svar, bara många olika saker att göra det på”

För att bilden ska bli optimal så måste fotografen och stylisten jobba bra tillsammans. Det duger inte att vara sin egen herre. Man drar lasset tillsammans. Det blir meningslöst om bilden är riktigt ljussatt men sammansättningen skär sig och vice versa. Man måste vara såpass ärligt emot varandra och säga att vi kanske ska pröva detta ist.“Mina favoritprodukter hos perfect Home är fler”
Birgitta gillar väggklockan Time, den grå/krämfärgade pläden med texten “wrap me around you”, och lyktor i alla varianter, Hon gillar speciellt Celina glas lyktorna.


“Jag har focus på kvalitet och material”
Hemma hos sig själv berättar Birgitta att hon har en lite “elektrisk” blandning. Hon köper saker som hon själv tycker om. Även om stilen är blandad så går de bra ändå.
Hon har en stor brun sliten skinnsoffa med manga fina kuddar tillsammans med ett betong soffbord och tillsammans fungerar detta ihop. Jag har det säkert lite retro med moderna inslag säger hon.

En av hennes favoriter i hemmet är en gammal teakskänk där hon har placerat olika saker som bildar ett stillben. Där det hela tiden förändras, berättar hon. Hon gillar att möblerna och ting som hon anskaffar sig har ett starkt uttryck, har en funktion och är vackert för ögat. Hon berättar också att sovrummet med sina mjuka färger, är ett trivsel rum. Drömmen är en stor härlig terrass med praktiskt utomhus kök.                                                                                                                         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar