torsdag 21 februari 2013

VÅRENS TRÄNDER OCH FÄRGER

Birgitta Roald är en av Norges mest erkända stylister. Hon jobbar med större styling projekt och har egna reportage i olika inredningsmagasin. Hon har samarbetat med Perfect Home i 5 år.

Vi har frågat Birgitta om vilka som är vårens trender och färger.

Birgitta Roald - Stylist
Vi kan se flera olika stilriktningar. En stor trend i vår och för 2013 är metall och då i huvudsak mycket koppar, mässing och guld. Detta är fint att kombinera med trä och sammet. Stickat, ull och päls kommer vi också att se en del av. Det är fortfarande inne med in med stormaskat och stickat.

Kombinationen med nytt och gammalt håller fortfarande, blanda med saker som berättar en historia och som osar av tidens tand.  Men vi önskar heller inte drunkna i nostalgi. Vi sitter i en speciell position här uppe i norr. Mens resten av världen sliter ekonomiskt, går vardagen ganska normalt här. Resten av världens ögon riktas nu hit mot oss och man söker inspiration i den nordiska stilen, gärna i kombination med lite nordafrikanskt, såsom kelimer i matta färger. Det är en bra stilkombination, eftersom mycket av det nordafrikanska appellerar bra till vår stil och tradition.

Färgmässigt ser vi en del pasteller, gärna ihop med en starkare och/eller mörkare kontrastfärg. Neonfärger som rosa och grönt fungerar bra. 
En färg som kommer starkt är en slags roströd nyans. Det går också mycket i blått och olika blåa toner, allt från det mörka till lavendel.

Man kan också förändra en möbel eller annat genom att måla hela, eller bara delar av den. Till exempel halva benen på en träpall.

Ta in våren med enkla grepp:
  • Med blommor och lökar är du på god väg. 
  • Dela gärna upp blombuketten i flera delar och placera ut små blomvaser lite runt omkring i huset
  • Byt ut de tyngre vinterkuddarna till mer sommarlätta färger och material 
  • Måla en vägg i vårens ljusa härliga puderfärger 
  • Tvätta fönstren:)
 
10870 Oriental Lykta
12850 Serena Kanna
12720 Serena Skål, 2 st.
12730 Serena Skål stor
12740 Serena Fat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar